Recensie Moulin Rouge! De Musical

Op donderdagavond 19 september vond de spectaculaire première van Moulin Rouge! De Musical plaats in het Beatrix Theater in Utrecht.

Recensie: Moulin Rouge! De Musical

De sfeer was al vanaf het begin voelbaar opgewonden, en de keuze om deze productie te lanceren met een avondvoorstelling was perfect passend bij het decadente nachtclubthema van de show. Deze premièreweek bracht een stukje Parijs naar Nederland, en dat was duidelijk te zien aan de uitbundige ontvangst op de rode loper, waar elegante jurken en glamoureuze kostuums de toon zetten voor een onvergetelijke avond.

 

Moulin Rouge! De Musical vertelt het ontroerende verhaal van Christian, een jonge dichter die zijn hart verliest aan de oogverblindende courtisane Satine. In de iconische Parijse nachtclub Moulin Rouge komen de levens van bohemiens en aristocraten samen in een wervelwind van passie, muziek en drama.

Terwijl Satine gevangen zit in haar rol als ster van de club, wordt ze heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor Christian en de verwachtingen van de flamboyante clubmanager Harold Zidler. Deze verwacht namelijk dat ze de rijke en machtige Hertog van Monroth tevredenstelt, omdat zijn fortuin essentieel is voor het voortbestaan van de Moulin Rouge.

Beatrix Theater geheel in stijl

Het Beatrix Theater is volledig omgetoverd tot een bruisende versie van de Moulin Rouge. Het adembenemende decor, met aan de ene kant de iconische rode molen en aan de andere kant de beroemde olifant, dompelt het publiek onder in de extravagant verlichte wereld van de Parijse nachtclub. Nog voor de show begint, wordt het publiek verwelkomd met een sprankelende pre-show, die het feestelijke karakter van de avond versterkt.

Deze overgang van pre-show naar de daadwerkelijke voorstelling tilt de sfeer naar een hoger niveau en zorgt ervoor dat de spanning tot het uiterste wordt opgevoerd.

Indrukwekkende voorstelling

Met meer dan 70 nummers, aanzienlijk meer dan in de originele film, is Moulin Rouge! De Musical een waar muziekfestijn. De mix van mash-ups en herinterpretaties van populaire pop-, rock- en dancenummers, met bijdragen van artiesten als Lady Gaga, Beyoncé, Adele, Sia, Rihanna en Katy Perry, zorgt voor een moderne, energieke sfeer.

Elk nummer, uitgevoerd door een live orkest, weet de zaal te raken en te boeien. Solo’s zoals Chandelier door Boszhard en Firework door Aidhen zijn absolute hoogtepunten die het publiek kippenvel bezorgen.

De cast levert stuk voor stuk indrukwekkende prestaties. Carlo Boszhard schittert in de rol van Harold Zidler, een personage dat hem als gegoten zit. Ook Martijn Noort weet de rol van Christian vol overtuiging neer te zetten. Zijn krachtige vertolking van de romantische dichter, die hopeloos verliefd is op Satine, laat niemand onberoerd.

Nino Ruiter brengt de rol van de Hertog van Monroth tot leven met een perfecte balans van charme en kilheid. Zijn vertolking van de machtige en obsessieve hertog maakt duidelijk dat hij zowel Satine als de Moulin Rouge wil bezitten.

Keoma Aidhen schittert als Satine en brengt een meeslepende dynamiek in de relatie met Christian. Vanaf haar spectaculaire entree als de stralende ster van de Moulin Rouge weet ze het publiek te betoveren. Haar optreden is een perfecte mix van sensualiteit, kracht en kwetsbaarheid.

Het ensemble zorgt voor een explosie van energie op het podium, vooral in de openingsscène en de start van de tweede akte, waar muziek, dans en spektakel samenkomen in een wervelende mix. Deze scènes zijn overweldigend en laten het publiek nauwelijks de tijd om op adem te komen.

De kostuums zijn een verhaal op zich: extravagant, stijlvol, sensueel en theatraal. Ze versterken de sfeer van de show en voegen een extra laag toe aan het visuele spektakel.

Een staande ovatie volgt zodra de voorstelling is afgelopen. De staande ovatie duurde minuten lang en was voor de hele cast en crew maar ook zeker voor het theater en voor alle medewerkers. Eenmaal terug in de foyer straalt het enthousiasme van ieders gezicht. De show ging nog tot in de late uurtjes door met een DJ en dames geheel in Moulin Rouge stijl.

Moulin Rouge! De Musical

Moulin Rouge! De Musical is een must-see voor iedereen!  De betoverende muziek, meesterlijke regie, adembenemende choreografie en een indrukwekkend decor is deze productie van ongekend hoog niveau.

Dus als je de kans krijgt, reis dan zeker af naar Utrecht en laat je onderdompelen in de extravagante wereld van de Moulin Rouge. Dit is een avond die je niet wilt missen!

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.