Ernst Daniel Smid nog één keer de theaters in met Smelt

Tijdens een bijzondere tournee gaat Ernst Daniel Smid nog één keer de theaters in om aan de hand van zijn theaterfilm Smelt, zijn persoonlijke verhaal te delen met het publiek. Smelt toont op kwetsbare wijze Smids worstelingen met de ziekte van Parkinson.

Na de filmvertoning volgt een exclusief nagesprek met de makers. Ernst Daniel Smid, Roán ten Cate en regisseur Rowdy Pelgrim vertellen over het maakproces en hun ervaringen met deze ingrijpende ziekte. Ernst Daniel deelt openhartig en met humor zijn eigen verhaal en er is gelegenheid voor het publiek om ervaringen uit te wisselen met de makers en met elkaar.

De theaterfilm Smelt vertelt het verhaal van een operazanger die lijdt aan de ziekte van Parkinson en toont hoe deze aandoening invloed heeft op zijn stem en dagelijks leven. De film verkent de diepgaande impact van de chronische ziekte en vraagt zich af wat er van iemand overblijft, wanneer datgene wat hem definieert, langzaam verdwijnt.

Smelt is een universeel verhaal over aftakeling in relatie tot wie je bent, wie je wilt zijn of hoe anderen jou zien.

Deze tournee biedt een unieke kans om het persoonlijke verhaal van Ernst Daniel Smid te leren kennen en met hem in gesprek te gaan over zijn leven met parkinson.

Tournee

Speelperiode: 25 september – 5 november 2024
Theaters: Oosterhout, Tiel, Lochem, Rijswijk, Drachten, Maassluis, Alphen aan de Rijn

Over Ernst Daniel Smid

Ernst Daniel Smid is een Nederlandse zanger en acteur die bekend staat om zijn indrukwekkende carrière in de muzieken theaterwereld. Zijn leven veranderde ingrijpend toen hij in 2018 werd gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson.

Hoewel deze chronische aandoening aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengt, blijft Smid vastberaden zijn verhaal delen. Zijn openhartigheid over zijn ziekte speelt een essentiële rol in het vergroten van het bewustzijn over Parkinson en een beter begrip van de impact van de ziekte. 

Over Pelgrim Maakt

Pelgrim Maakt wordt geleid door Rowdy Pelgrim, een geëngageerd theatermaker met een voorliefde voor het doorgronden van menselijk gedrag. Hij gebruikt het theater om wezenlijke maat- schappelijke onderwerpen en sociale situaties te belichten.

Via kunst, het theater, confronteert hij ons met ons eigen onvermogen. Integer en vaak met humor zoekt hij naar de schoonheid van dat wat schuurt. Door dat te tonen wat vaak verborgen blijft, geeft hij inzicht in de beweegredenen van de ander en opent daarmee het gesprek.

Foto Jostijn Ligtvoet

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.