Theater ’t Pand

Korenbeurs 5, 4201 XD Gorinchem | 0183-638044 

Theater Peeriscoop Gorinchem

Theater ’t Pand is gevestigd in een historisch gebouw aan de Korenbeurs in Gorcum. Vroeger werd de Korenbeurs afgesloten met een prachtig smeedijzeren hek. Na het verlies van zijn functie als graanbeurs, heeft het pand diverse bestemmingen gehad, waaronder een gemeentelijk slachthuis. In 1990 besloten Ferdinand en Gemma Biesheuvel hun droom te verwezenlijken en een eigen theater te starten. Met enorme inzet en de hulp van familie, vrienden en kennissen transformeerden zij het oude pand aan de Korenbeurs in een fantastisch vestzaktheater.

In de loop der jaren is Theater ’t Pand uitgegroeid tot een bekend podium waar opkomend theatertalent hun eerste stappen zet. Bekende namen zoals Plien & Bianca, Ernesto & Marcelino, Niet Schieten, Schudden, Richard Groenendijk, Arie Koomen, Silvester Zwanenveld, Mark van de Veerdonk, Onno Innemee, Jaap Mulder, Eric van Sauers, en Rob Urgert hebben hier hun eerste voorstellingen gegeven. Velen keren regelmatig terug om try-outs te doen en te genieten van de unieke sfeer.

De georganiseerde rommeligheid, de doe-maar-gewoon of juist zo-gek-mogelijk mentaliteit, de gezellige maar excentrieke foyer vol vreemde snuisterijen en de knusse zaal zijn beroemd. De ‘nazit’ in de foyer van ’t Pand is bijna berucht; vaak blijven artiesten spontaan met het publiek bezig tot in de late uurtjes. De pianoklep gaat open, er wordt gezongen en gedanst, nieuwe grappen ontstaan en iedereen kan meedoen. Het Pandpubliek wordt beschouwd als een van de beste en leukste theaterpubliek en van Nederland!

Achter de bric-à-brac sfeer van ’t Pand schuilt een goed geoliede theatermachine. Ferdinand Biesheuvel en een groot aantal vrijwilligers zorgen ervoor dat het theater uiterst professioneel draait. Dit is noodzakelijk gezien het grote aantal voorstellingen dat in ’t Pand wordt gegeven. Daarnaast zijn de technische voorzieningen zoals de licht- en geluidsinstallaties up-to-date. Theater ’t Pand staat dus synoniem voor ’tot in de puntjes geregeld’.

Agenda ’t Pand

Ieder theaterseizoen zijn er in ’t Pand leuke voorstellingen!

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens ’t Pand

Korenbeurs 5
4201 XD Gorinchem
Telefoon: 0183 – 638044

Website

Leuk om te lezen